BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Pieczone mięso z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczny sposób na mięso, wystarczy przełożyć je cebulą, polać keczupem i majonezem i wstawić do piekarnika.

Pieczone mięso z cebulą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone mięso z cebulą

 

  • 1 kg dowolnego mięsa wieprzowego( ja dalam szynkę)
  • 5-6 dużych cebul
  • 4 łyżki majonezu
  • keczup

Sposób przygotowania:

Pieczone mięso z cebulą
Mięso kroję w plastry grubości około 2 cm. Cebule obieram i kroje w grubsze plastry .W naczyniu żaroodpornym układam warstwę cebuli, na nią kładę plastry mięsa i przykrywam kolejną warstwą cebuli. 2 łyżki majonezu rozprowadzam na cebuli i polewam keczupem. Przykrywam mięsem i znowu cebulą. Wierzchnia warstwę powinna stanowić cebula, którą również smaruje keczupem i majonezem. Wstawiam do piekarnika . Piekę około 1.5 godziny( do miękkości mięsa) w 180 st.
Pieczone mięso z cebulą
Mięso po wyjęciu z piekarnika, dzięki majonezowi i keczupowi nie trzeba go już doprawiać