Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Pieczone piersi gęsie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Piersi umyć i osuszyć. Natrzeć solą i majerankiem, odstawić w chłodne miejsce na kilka

Pieczone piersi gęsie

Składniki:

Pieczone piersi gęsie

 

  • 2 piersi gęsie
  • mała cebula
  • łyżka oleju
  • łyżka masła majeranek
  • sól

Sposób przygotowania:

Pieczone piersi gęsie
Piersi umyć i osuszyć. Natrzeć solą i majerankiem, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Cebulę obrać i po kroić na ćwiartki. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. W brytfannie rozgrzać olej, włożyć mięso, wlać pół szklanki wrzątku, dodać cebulę, na mięsie położyć wiórki masła. Wstawić do piekarnika i piec 70-80 mm, polewając sosem z pieczenia, a wyparowaną wodę uzupełniać wrzątkiem. Podawać z pieczonymi ziemniakami, czerwoną kapustą na gorąco i czerwonym wytrawnym winem.

Tagi:

gęsie