Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczone pulpeciki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do pieczonych mięs i ryb!

Pieczone pulpeciki ziemniaczane

Składniki:

Pieczone pulpeciki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pulpeciki ziemniaczane
Ziemniaki obrać i razem z twarogiem przepuścić przez maszynkę,dodać orzechy,jajka,mąkę,masło,przyprawić solą i pieprzem,wyrobić ciasto.Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie kulki i wrzucić je na chwilę do lekko posolonego wrzątku,wyjąć łyżką cedzakową.kulki obtoczyć w tartym żółtym serze,ułożyć je na posmarowanej olejem blasze,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.