Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonego i pieczarek
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, jak się ładnie zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż odparuje cała woda. Dodajemy resztę przypraw i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do mielonego dodajemy pieprz, sól i wodę, a następnie mocno ubijamy, świetnie nadaje się do tego tłuczek do ziemniaków. Trzeba tak długo wyrabiać aż zniknie cała woda. Następnie dodajemy wcześniej namoczoną w wodzie kajzerkę, startą na tace cebulę, na koniec dodajemy jajko i w razie potrzeby bułkę tartą. Papier do pieczenia posypujemy tartą bułką, rozpłaszczamy na nim porcję mięsa, na nim kładziemy plasterek żółtego sera, pieczarki i delikatnie rolujemy papier, a następnie skręcamy końce jak cukierek, aby cała roladka dobrze się skleiła. Odwijamy posypujemy bułką i smażymy na rumiano. Po zdjęciu z patelni układamy na papierowych ręcznikach aby odsączyć nadmiar tłuszczu.