Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonego z korniszonem
Cebulę obieram i drobno siekam. Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję odciśniętą i namoczoną w mleku bułkę, pokrojoną cebulkę, dokładnie wyrabiam. Na koniec doprawiam masę mięsną do smaku solą i pieprzem.
Ogórki konserwowe przekrawam wzdłuż na pół. Z mięsnej masy formuję kotlety, do każdego wkładam połowę ogórka. Na patelni rozgrzewam olej, kotlety panieruję w bułce tartej i smażę z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Po usmażeniu osączam na ręcznikach papierowych. Podaję z ziemniakami i surówką.
Ogórki konserwowe przekrawam wzdłuż na pół. Z mięsnej masy formuję kotlety, do każdego wkładam połowę ogórka. Na patelni rozgrzewam olej, kotlety panieruję w bułce tartej i smażę z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Po usmażeniu osączam na ręcznikach papierowych. Podaję z ziemniakami i surówką.