Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonego ze szparagami
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju, ostudzić. Szparagi obrać i blanszować 3-4 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, wyjąć z wody, ostudzić. Szpinak podsmażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, ostudzić. Mielone mięso włożyć do miski, dodać cebulę, jajko, bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, układać po pół szparagi, łyżce szpinaku i kawałku papryki. Dokładnie zlepić, obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.