iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczone skrzydełka z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym

Pieczone skrzydełka z farszem mięsnym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone skrzydełka z farszem mięsnym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone skrzydełka z farszem mięsnym
Skrzydełka myjemy wybieramy duże i ładne. Pomału usuwamy kości z skrzydełek aby nie uszkodzić skórki. Pieczarki kroimy bardzo drobno, paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno. Cebule siekamy . Na oleju podsmażamy paprykę , pieczarki i cebulę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy mięso mielone. doprawiamy solą ,pieprzem ,papryką słodka i sosem sojowym. Smażymy. Usmażone farsz studzimy. Zimny nakąłdamy do dziurek po kości . Nafaszerowane skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym. Kropimy olejem ,solimy , doprawiamy sosem sojowym i papryką słodką . Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min w tem. ok 180 stopni.
Pieczone skrzydełka z farszem mięsnym
Smakuja na zimno i na ciepło polecam na imprezy rodzinne

Tagi:

mięso sosy