Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 940]

Pieczone talarki z batatów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 210
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealnie sprawdzą się na przekąskę oraz dodatek do obiadu. Smakują dzieciom oraz dorosłym. Koniecznie spróbujcie.

Pieczone talarki z batatów

Składniki:

Pieczone talarki z batatów

 

Ponadto:

  • ulubione zioła

Sposób przygotowania:

Pieczone talarki z batatów

Bataty:

Pieczone talarki z batatów
Batat powinien być pokrojony w średnie plasterki.

Batata najpierw należy obrać, a następnie umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na plasterki o średniej grubości.

Przed pieczeniem:

Pieczone talarki z batatów
Można użyć oleju rzepakowego lub też kokosowego.

Talarki batata umieścić w miseczce z olejem i dokładnie wymieszać, aby każdy kawałek dokładnie był pokryty tłuszczem. Całość z odstępami przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i oprószyć ziołami.

Pieczenie:

Pieczone talarki z batatów
W międzyczasie sprawdzić czy bataty są miękkie. Czas pieczenia zależy od grubości talarków oraz piekarnika.

Talarki należy piec w uprzednio w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.