Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Pieczone warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Składniki:

Pieczone warzywa

 

  • 5 bulw fenkułu, pokrojone w ćwiartki
  • 3 duże cebule, pokrojone w piórka
  • 5 łodyg selera naciowego, pokrojonego w ćwiartki
  • 200 ml śmietany
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 4 łyżki bulionu warzywnego z kostki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczone warzywa

Aby przygotować pyszne pieczone warzywa, należy wszytki warzywa wyłożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Śmietanę wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem i bulionem, polać warzywa i piec około 40 minut.


 

Tagi:

jajko jajka