Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pieczone warzywa wg Koper

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu

Pieczone warzywa wg Koper Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone warzywa wg Koper

 

Sposób przygotowania:

Pieczone warzywa wg Koper
Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki, marchewki i pietruszkę kroimy w plasterki, a cebulę kroimy w pióra. W naczyniu żaroodpornym mieszamy oliwę z solą ziołową, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dorzucamy warzywa i całość dokładnie ze sobą mieszamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok 45 minut.
Pieczone warzywa wg Koper
Pokrojone warzywa mieszamy z oliwą i przyprawami