zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pieczone żeberka w miodowej marynacie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Przepis na pyszne żeberka z piekarnika. Żeberka zostały upieczone w niskiej temperaturze dlatego są delikatne i soczyste. To idealne żeberka na obiad.

Pieczone żeberka w miodowej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone żeberka w miodowej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone żeberka w miodowej marynacie
Żeberka umyć, osuszyć i pociąć między kostkami. Cebulę obrać, umyć i pokroić, dodać do żeberek. Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko mieszać najlepiej dłońmi około minuty. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić ją na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko przełożyć na blaszkę do pieczenia, którą należy wstawić do zimnego piekarnika. Temperaturę nastawić na 150 stopni a czas na 120 minut. Upieczone żeberka podawać np. z ziemniakami i surówką.
Pieczone żeberka w miodowej marynacie
Etap 1żeberka pokroić i dodać wszystkie przyprawy
Pieczone żeberka w miodowej marynacie
Etap 2po zamarynowaniu żeberka przełożyć na blaszkę
Pieczone żeberka w miodowej marynacie
Etap 3żeberka piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni