Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaczki 'po chińsku'
Ziemniaki umyć, wyszorować skórkę. Każdego ziemniaka zawinąć w folie aluminiową. Piec do miękkości w piekarniku. Piekłam przez godzinę w temp. 230 stopni. Ziemniaki przekroić na pół ostrym nożem. Wyjąć miąższ tak aby nie uszkodzi skórki i się nie oparzyć. Utłuc w misce na puree. Dodać przyprawy, sos i mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Faszerować ziemniaczane skorupki powstałym farszem. Zapiekać 20-25 minut w temp. 200 stopni. podawać od razu ze świeżą kolendrą.
Wokalista
na prawdę wygląda bosko !
i pewnie tak smakuje!
Natala1210
jaNina
Smakują napewno super!
Moje z sosem pieczarkowym tez smakowały domownikom :)
Piąteczka i żółwik :)