agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

pieczone ziemniaki APACHE

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

ziemniaki idealne do obiadu, lub na grilla

pieczone ziemniaki APACHE Więcej zdjęć (3)

Składniki:

pieczone ziemniaki APACHE

 

Sposób przygotowania:

pieczone ziemniaki APACHE
piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni (z termoobiegiem). Ziemniaków nie trzeba obierać, ich skórka jest delikatna i lekko słodkawa. Ziemniaki opłukać i osuszyć. Przekroić każdy na pół i przełożyć do brytfanki. Polać oliwą z oliwek. Posypać przyprawami jak sól morska, bazylia, oregano, majeranek i pietruszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Piec 25 minut. Po tym czasie do ziemniaków dodać masło i zapiekać jeszcze 10 minut. Powinny być złotobrązowe. Smacznego:)
pieczone ziemniaki APACHE
ziemniaki apache umyć i osuszyć przełozyć do brytfanki
pieczone ziemniaki APACHE
ziemniaki przekroić na połówki i posypac przyprawami

Tagi:

ziemniaki