Sposób przygotowania:
pieczonki
Ziemniaki,buraki,marchewke i cebule obieramy i kroimy wszystko w plasterki ( nie za cienkie ale tez nie za grube). Kielbase kroimy takze w plasterki. Do duzego wysokiego garnka wkladamy na poczatek lyzke margaryny. Teraz warstwami wkladamy skladniki do garnka ( ziemniaki->marchewka->cebula->buraki->boczek->kielbasa). Kazda warstwe posypujemy sola i pieprzem. Gdy wszystkie skladniki sa juz w garnku nalezy na wierzch dodac znow lyzke margaryny. Przykryc garnek pokrywka i wlaczyc na najsilniejszy palnik. Po 5 minutach nalezy zmniejszyc plomien na maly, wlac dwie lyzki wody do garnka. Przykryc nastepnie folia (sreberkiem) i nalozyc pokrywke tak by garnek byl szczelnie zamkniety. Po 45 minutach nalezy sprawdzic czy ziemniaki sa miekkie jesli tak to odstawic i nakladac na talerz. "Pieczonki" smakuja najlepiej z kwasnym mlekiem badz kefirem. Smacznego