gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Pieczonki z ogórkiem kiszonym i parówką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo fajne przekąski, polecam

Pieczonki z ogórkiem kiszonym i parówką

Składniki:

Pieczonki z ogórkiem kiszonym i parówką

 

Sposób przygotowania:

Pieczonki z ogórkiem kiszonym i parówką
CIASTO: Drożdże rozrobić w niewielkiej ilości mleka. Wlać do miski. Dodać 1 całe jajko i 2 żółtka, cukier i resztę mleka. Wymieszać z mąką (ile jej zabierze). Na koniec dodać roztopioną margarynę. Wszystko przykryć ściereczką i dać do ciepłego miejsca. Potem rozwałkować ciasto, wykrawać niewielkie kółeczka. Na każde dać troszkę ogórka i kilka krążków parówki, posypać przyprawą do pizzy. Piec ok. 30 minut w 180 st.