Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pieczony boczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny pieczony boczek jako dodatek na kanapki

Pieczony boczek

Składniki:

Pieczony boczek

 

  • 1 i 1/2 kg kawałek w miarę chudego boczku
  • 1 opakowanie przyprawy go gyrosa
  • 2 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczony boczek

Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w folię .Wstawić do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec boczek przez pół godziny .Potem obrócić na drugą stronę i piec drugie pół godziny. Po wystygnięciu pokroić w plasterki i podawać jako dodatek na kanapki.