Sposób przygotowania:
Kukurydziany dorsz ze szpinakiem, ryżem i burakami
Świeże filety dorsza umyć (zamrożone rozmrozić) i doprawić solą oraz pieprzem. Rybę obtoczyć dokładnie w roztrzepanym jajku, a następnie w mące kukurydzianej. Panierowane filety ułożyć na wysmarowanej odrobiną oleju rzepakowego blaszce z wyposażenia piekarnika (najlepiej na papierze do pieczenia). Rybę włożyć do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika i piec około 15 minut, aż do zrumienienia. Szpinak przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego. Dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć, aż cebula zeszkli się. Dodać zamrożone buraczki puree, starte na dużej tarce kwaśne jabłko i całość dusić, aż do rozmrożenia buraczków. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na ładny talerz wyłożyć ciepłą, upieczoną rybę, obok wyłożyć szpinak w sosie śmietanowym. Podawać z ugotowanym na sypko, ulubionym białym ryżem i winnymi buraczkami na ciepło.