dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Koperkowy dorsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczona rybka z masełkiem, cebulką i koperkiem. Bardzo proste, szybkie danie na obiad dla całej rodziny.

Koperkowy dorsz

Składniki:

Koperkowy dorsz

 

  • 1/2 kg filetów z dorsza
  • cytryna
  • 1 łyż siekanego koperku
  • masło
  • 1 cebula
  • sól
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Koperkowy dorsz
Filety płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Rybkę posypujemy solą, przyprawą i skrapiamy sokiem z cytryny. Filety układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem.

Oprószamy koperkiem. Rybkę okładamy wiórkami z masła, krążkami cebuli i plasterkami cytryny.

Pieczemy ok 20 - 25 minut w 180 stopniach.



Smacznego!

Tagi:

ryba danie dorsz