Sposób przygotowania:
Pieczony dorsz z dynią
Filet z dorsza kroimy na dwie równe części, oprószamy z obu stron solą i białym pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
Czerwoną cebulą obieramy z łusek i kroimy w plasterki a następnie na pół. Rozdzielamy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę myjemy i kroimy w długie słupki. Dynię ścieramy na tarce jarzynowej.
Dynię i pokrojone warzywa dzielimy na 2 równe części.
Folię aluminiową dzielimy na 2 części.
Filety rybne przekładamy na folię aluminiową. Na każdy filet kładziemy połowę startej dyni, paprykę, cebulę i czosnek, oprószamy solą i pieprzem.
Czerwoną cebulą obieramy z łusek i kroimy w plasterki a następnie na pół. Rozdzielamy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę myjemy i kroimy w długie słupki. Dynię ścieramy na tarce jarzynowej.
Dynię i pokrojone warzywa dzielimy na 2 równe części.
Folię aluminiową dzielimy na 2 części.
Filety rybne przekładamy na folię aluminiową. Na każdy filet kładziemy połowę startej dyni, paprykę, cebulę i czosnek, oprószamy solą i pieprzem.
Rybę zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odcinamy górną część folii i ponownie wstawiamy i pieczemy jeszcze przez 10 minut.
Przed podaniem dekorujemy zielonym koperkiem.
Przed podaniem dekorujemy zielonym koperkiem.
slodkokwasnakuchnia1
kuchenny świat