Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka z dynią i warzywami
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, kroimy w kosteczkę. Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy w talarki. Dynię kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa i mięso wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Upieczone mięso z warzywami przekładamy do garnka i dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Na samym końcu dodajemy śmietankę.
W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, kroimy w kosteczkę. Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy w talarki. Dynię kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa i mięso wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Upieczone mięso z warzywami przekładamy do garnka i dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Na samym końcu dodajemy śmietankę.