Sposób przygotowania:
Pieczony filet z indyka
Opłukać i osuszyć fileta z indyka (najlepiej ze skórą). W misce przygotować marynatę z oleju i przypraw. Indyka nacierany marynata i pozostawiamy w marynacie na dobę, można nawet na dwie :)
Indyka w marynacie raz na jakiś czas obrócić. Zamarynowanego fileta wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy około 1,5-2 godzin w 180stopniach. Sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Można kilka minut piec po otworzeniu woreczka, wtedy skórka będzie bardziej chrupiąca :)
Indyka w marynacie raz na jakiś czas obrócić. Zamarynowanego fileta wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy około 1,5-2 godzin w 180stopniach. Sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Można kilka minut piec po otworzeniu woreczka, wtedy skórka będzie bardziej chrupiąca :)