Pieczony karczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso oczyścić, pokroić i włożyć do przygotowanej zalewy. Odstawić do wystudzenia, następnie można włożyć na kilka godzin do lodów

Pieczony karczek

Składniki:

Pieczony karczek

 

  • 1 kg wieprzowego karczku lub boczku
  • przyprawy na zalewę (Vegeta, oregano, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, mielona papryka, woda)

Sposób przygotowania:

Pieczony karczek
Mięso oczyścić, pokroić i włożyć do przygotowanej zalewy. Odstawić do wystudzenia, następnie można włożyć na kilka godzin do lodówki. Wyjąć, odsączyć i piec (czas pieczenia zależy od grubości kawałków mięsa).

Tagi:

przyprawy