Sposób przygotowania:
Pieczony kurczak w młodej kapuście
Ćwiartki z kurczaka obgotować w wodzie przez 10 min.
Następnie wyjąć i odstawić do przestygnięcia, po wystygnięciu posmarować mięso olejem, osolić, popieprzyć, obsypać przyprawą z kurczaka oraz majerankiem z obu stron.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, na foli ułożyć liście kapusty.
Następnie włożyć mięso, obsypać poszatkowaną resztą kapusty, skrojoną cebulą i marchewką. Wszystko polać szklanką z wcześniej zrobionego bulionu z kostki.
Wstawić do wcześnie rozgrzanego piekarnika do temperatury 150 stopni. Piec przez 15 min. następnie dolać resztę bulionu i piec przez następne 15 min podlewając od czasu do czasu wierzch mięsa bulionem z blachy, wtedy mięso nie będzie suche tylko soczyste.
Podawać z ziemniakami
Ja dodałam jako dodatek kapustę pieczoną z blachy
Następnie wyjąć i odstawić do przestygnięcia, po wystygnięciu posmarować mięso olejem, osolić, popieprzyć, obsypać przyprawą z kurczaka oraz majerankiem z obu stron.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, na foli ułożyć liście kapusty.
Następnie włożyć mięso, obsypać poszatkowaną resztą kapusty, skrojoną cebulą i marchewką. Wszystko polać szklanką z wcześniej zrobionego bulionu z kostki.
Wstawić do wcześnie rozgrzanego piekarnika do temperatury 150 stopni. Piec przez 15 min. następnie dolać resztę bulionu i piec przez następne 15 min podlewając od czasu do czasu wierzch mięsa bulionem z blachy, wtedy mięso nie będzie suche tylko soczyste.
Podawać z ziemniakami
Ja dodałam jako dodatek kapustę pieczoną z blachy
eli_555