iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczony okoń z salsą z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów

Pieczony okoń z salsą z awokado

Składniki:

Pieczony okoń z salsą z awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony okoń z salsą z awokado
Okonia myjemy odcinamy głowę ,ogon , wyciągamy wnętrzności -płuczemy , osuszamy. Solimy rybę do smaku. Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Awokado obieramy , wyciągamy pestkę wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojone pomidory z kartonika , wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz do smaku. Miksujemy. Salsę chłodzimy i podajemy z upieczona rybą.

Tagi:

awokado