graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

pieczony schab 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

schab podaję na obiad z ziemniakami

pieczony schab 4

Składniki:

pieczony schab 4

 

  • 1 kilogram schabu
  • 2 żabki czosnku
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • 0,5 łyżki kwaśnej śmietany
  • olej do smażenia
  • 0,5 szklanki wody

Sposób przygotowania:

pieczony schab 4
schab umyć i osuszyć,oprószyć papryką oraz mąką i w brytfance zrumienić na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor,podlać wodą dodać śmietanę i obrane ząbki czosnku i dusić wszystko razem pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż schab będzie miękki,podczas duszenia się mięsa przewracać go w brytfance na wszystkie strony aby cały był miękki ,po upieczeniu pokroić go na plastry i polać sosem ,podawać na gorąco

Tagi:

schab