eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczony schab Eli z mleka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam schab w czosnku i przyprawach. Upiekłam go w piekarniku w mleku. Schab był soczysty i pyszny.

Pieczony schab Eli z mleka

Składniki:

Pieczony schab Eli z mleka

mięso

  • 1 kg schabu bez kości

przyprawy

  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 2 łyżki majeranku
  • 4 kosteczki smażonej cebulki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

dodatki

Sposób przygotowania:

Pieczony schab Eli z mleka

przygotowanie przypraw

Pieczony schab Eli z mleka
Przecisnąć przez praskę obrany z łupinek czosnek.

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie przypraw cd

Pieczony schab Eli z mleka
Przygotować wszystkie przyprawy i wymieszać.

Przygotować majeranek, słodką paprykę, pokruszone kosteczki pieczonej cebulki, sól i pieprz.

przygotowanie schabu

Pieczony schab Eli z mleka
Osuszyć papierowym ręcznikiem opłukany schab.

Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie schabu cd

Pieczony schab Eli z mleka
Włożyć na noc do lodówki natarty czosnkiem schab.

Przygotowany schab natrzeć czosnkiem i włożyć na noc do lodówki.

przygotowanie schabu cd

Pieczony schab Eli z mleka

Po wyjęciu z lodówki schab natrzeć przyprawami i włożyć do naczynia żaroodpornego. Całość zalać mlekiem, żeby schab był przykryty. przyprawy które zostały dodać do mleka. Naczynie przykryć. Schab piec około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C góra - dół. Po upieczeniu ostudzić i włożyć do lodówki.

Smacznego