gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu to świetna propozycja na świąteczny stół. Polecam przepis.

Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu

Składniki:

Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na minimum 2 godziny.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby wraz z wodą umieszczamy w garnku, wrzucamy marchewkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie gotujemy około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy kiszoną kapustę (jeżeli chcemy aby kapusta nie była mocno kwaśna możemy opłukać ją wodą).

Kapustę gotujemy około 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, jeżeli jest potrzeba dolewamy wodę.

Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i miód, chwilę dusimy.

Smacznego