Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na minimum 2 godziny.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby wraz z wodą umieszczamy w garnku, wrzucamy marchewkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie gotujemy około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy kiszoną kapustę (jeżeli chcemy aby kapusta nie była mocno kwaśna możemy opłukać ją wodą).
Kapustę gotujemy około 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, jeżeli jest potrzeba dolewamy wodę.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i miód, chwilę dusimy.
Smacznego
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby wraz z wodą umieszczamy w garnku, wrzucamy marchewkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie gotujemy około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy kiszoną kapustę (jeżeli chcemy aby kapusta nie była mocno kwaśna możemy opłukać ją wodą).
Kapustę gotujemy około 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, jeżeli jest potrzeba dolewamy wodę.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i miód, chwilę dusimy.
Smacznego