Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Schab pieczony w przyprawach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab pieczony w przyprawach- doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Idealne na śniadanie dla całej rodziny.

Schab pieczony w przyprawach

Składniki:

Schab pieczony w przyprawach

 

  • 1,5 kg schabu bez kości,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • ½ łyżeczki soli,
  • 6 łyżek oleju,

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w przyprawach
1. Czosnek przeciskam przez praskę. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam schab. Dokładnie nacieram mięso. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.

2. Schab razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuje i układam na blaszce. Schab piekę około 2 godzin w temperaturze 190 stopni.

Tagi:

schab mięso