WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab pieczony w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab pieczony w cebuli to danie 2w1. Można go podawać na gorąco jako pieczeń obiadową lub na zimno jako domowa wędlina do kanapek.

Schab pieczony w cebuli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab pieczony w cebuli

 

  • kawałek schabu u mnie było 1,1kg
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany
  • papryka słodka w proszku
  • majeranek
  • olej
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w cebuli

ETAP 1:

Mięso włożyć do naczynia w którym ma się piec. Posmarować olejem i obsypać przyprawami. Cebulę pokroić na plastry i obłożyć nią mięso.

Naczynie przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia mięso upiec w piekarniku w 180 stopniach.

Piec tyle ile waży mięso czyli w tym przypadku godzinę i 10 minut.

Gorące podawać jako pieczeń polane sosem który się wytworzył w trakcie pieczenia lub na zimno jako wędlinę do chleba.

Schab pieczony w cebuli
Schab pieczony w cebuli i przyprawach na pieczeń i na kanapki