Sposób przygotowania:
Pieczony schab mocno czosnkowy
Schab myjemy i osuszamy.
Czosnek obieramy i dokładnie miażdżymy. Dodajemy do niego sól, pieprz i olej. Wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy powstałą mieszanką mięso. Odstawiamy przykryte do lodówki przynajmniej na jedną noc.
Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub rękawie i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Zapiekamy ok 15 minut i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy jeszcze ok 1 godzinę.
Czosnek obieramy i dokładnie miażdżymy. Dodajemy do niego sól, pieprz i olej. Wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy powstałą mieszanką mięso. Odstawiamy przykryte do lodówki przynajmniej na jedną noc.
Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub rękawie i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Zapiekamy ok 15 minut i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy jeszcze ok 1 godzinę.