WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pieczony schab mocno czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Najprostsza w przygotowaniu wędlina. Schab pieczony z mocno wyczuwalnym dodatkiem czosnku, bez zbędnych przypraw i ziół.

Pieczony schab mocno czosnkowy

Składniki:

Pieczony schab mocno czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab mocno czosnkowy
Schab myjemy i osuszamy.

Czosnek obieramy i dokładnie miażdżymy. Dodajemy do niego sól, pieprz i olej. Wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy powstałą mieszanką mięso. Odstawiamy przykryte do lodówki przynajmniej na jedną noc.

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub rękawie i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Zapiekamy ok 15 minut i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy jeszcze ok 1 godzinę.