slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pieczony schab na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zapraszam na pyszną i zdrową domową wędlinę do pieczywa. Polecam robić samemu wędliny do pieczywa, w domu.

Pieczony schab na kanapki

Składniki:

Pieczony schab na kanapki

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Pieczony schab na kanapki
Mięso myjemy i osuszamy. Sól, pieprz i paprykę mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso.

Zawijamy schab w woreczek foliowy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik.

Schab przekładamy do naczynia do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy przez 40 minut pod przykryciem, zlewamy wytopiony płyn i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.

Zostawiamy mięso aby ostygło. Kroimy zimne na kanapki.

Tagi:

schab mięso