Sposób przygotowania:
Pieczony schab na kanapki
Mięso myjemy i osuszamy. Sól, pieprz i paprykę mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso.
Zawijamy schab w woreczek foliowy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik.
Schab przekładamy do naczynia do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez 40 minut pod przykryciem, zlewamy wytopiony płyn i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.
Zostawiamy mięso aby ostygło. Kroimy zimne na kanapki.
Zawijamy schab w woreczek foliowy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik.
Schab przekładamy do naczynia do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez 40 minut pod przykryciem, zlewamy wytopiony płyn i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.
Zostawiamy mięso aby ostygło. Kroimy zimne na kanapki.