Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczony schab z dzika na kanapki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kolejne danie z młodego dzika ;) kruchy i chudziutki schab, marynowany dwie doby i upieczony w rękawie.

Pieczony schab z dzika na kanapki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczony schab z dzika na kanapki

 

  • 600 g schabu z dzika
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab z dzika na kanapki
Schab umyć dokładnie, osuszyć i włożyć do metalowej miski. Następnie polać mieszanką keczupu z sosem sojowym i olejem. Dodać 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz pieprz czarny mielony. Dłońmi dokładnie natrzeć mięso, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 doby. W międzyczasie kilka razy mięso przewracać. Po tym czasie przełożyć schab do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić całkowicie w rękawie i sosie, który się wytworzył.Mięso pokroić w plastry i podawać jako wędlinę kanapkową
Pieczony schab z dzika na kanapki
Schab umyć dokładnie, osuszyć i włożyć do metalowej miski.
Pieczony schab z dzika na kanapki
Następnie polać mieszanką keczupu z sosem sojowym i olejem. Dodać 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz pieprz czarny mielony. Dłońmi dokładnie natrzeć mięso, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 doby. W międzyczasie kilka razy mięso prz
Pieczony schab z dzika na kanapki
Po tym czasie przełożyć schab do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić całkowicie w rękawie i sosie, który się wytworzył.