Sposób przygotowania:
Pieczony sernik kokosowySpód:
Składniki spodu należy połączyć i ciastem wylepić dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Całość w stawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10-15 minut.
Masa serowa:
Ser zmiksować z jajkiem, żółtkami, cukrem, proszkiem budyniowym oraz wiórkami i następnie kolejno wymieszać z mleczkiem kokosowym i olejem.
Masę serowa przelać na podpieczony spód.
Pieczenie:
Sernik wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Wierzch bezowy:
Białka ze szczyptą soli należy ubić na sztywno i powoli połączyć z cukrem.
Na końcu wmieszać wiórki kokosowe z mąką.
Całość rozłożyć na wierzchu sernika i wstawić go ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut.
Ciasto należy ostudzić przy uchylonych drzwiach piecyka i następnie schłodzić w lodówce.