Sposób przygotowania:
Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem
Szczupaki oprószamy solą i białym pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miseczki i mieszamy z ketchupem i olejem kokosowym. Smarujemy rybę sosem w środku, wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wkładamy również warzywa i polewamy wszystko sosem.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego.
Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miseczki i mieszamy z ketchupem i olejem kokosowym. Smarujemy rybę sosem w środku, wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wkładamy również warzywa i polewamy wszystko sosem.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego.