motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu

Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu
Przygotowanego szczupaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy w zimne miejsce na ok. 40 minut. Frytownicę nagrzewamy do temp. 160 stopni następnie do nagrzanej frytownicy dajemy przygotowaną rybę i pieczemy ok. 10 minut. Musimy pamiętać, aby ryba była całkowicie zanurzona w oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką lub w/ g swego uznania.
Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu
Przygotowanego szczupaka myjemy i osuszamy
Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu
Oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi
Szczupak pieczony w głębokim tłuszczu
Dajemy do nagrzanej frytownicy i pieczemy ok. 10 minut

Tagi:

zioła