oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

pieczony zajac na swiąteczny obiad

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo fajne danie na świąteczny obiad,polecam bo to zdrowe .

pieczony zajac na swiąteczny obiad

Składniki:

pieczony zajac na swiąteczny obiad

 

 

Sposób przygotowania:

pieczony zajac na swiąteczny obiad
Mięso z zająca oczyścić pokroić na małe kawałki i zalać zalewą.Zalewa:2 szklanki wody zagotować z cebulą i przyprawami,schłodzić dodać ocet i zalać pokrojone kawałki mięsa,odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i przyprawic solą i pieprzem,włozyć na blache i wstawić do nagrzanego piekarnika,tak na 180 stopni.Piec do miękości od czasu do czasu podlewając powstałym sosem.Gdy mięso jest miękkie zrobić zawiesinę z mąki i wody i wlać do mięsa,zagotować.
Najlepiej podawać z ziemniakami i buraczkami.