sylwus469

sylwus469

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Pieczyste z zalewy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie tego dania nie wymaga wielkich umiejetnosci kulinarnych.

Pieczyste z zalewy

Składniki:

Pieczyste z zalewy

 

  • 1/2 lyzeczki oleju
  • 2 zabki czosnku
  • 1 i 1/2 kg schabu
  • 1 kg biodrowki
  • olej
  • po 3 lyzki tymianku i szalwi
  • sol
  • pieprz
  • 1 lyzka keczupu
  • 2 lyzki musztardy

 

Sposób przygotowania:

Pieczyste z zalewy
Miesa umyc i osuszyc. Czosnek rozetrzec z sola. natrzec nim mieso. ziola posiekac, rozetrzec z pieprzem, dodac musztarde oraz keczup, a nastepnie mieszanka dokladnie natrzec mieso.
ulozyc w brytfannie, skropic olejem i piec 60 min. w temp. 200 stopni. Gdy miesa sie zrumienia, podlac woda, a potem co jakis czas podlewac wytworzonym sosem. Aby bardziej podkreslic smak miesa, mozna je pod koniec pieczenia oblozyc czastkami jablek.

Tagi:

schab