Sposób przygotowania:
Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.Mięso porządnie umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać przyprawy i oprószyć nimi mięso z każdej strony. Odsączony z zalewy groszek ułożyć na mięsie. Na jednym z końców ułożyć jajka i zwinąć schab w roladę. Następnie spiąć ją wykałaczkami a potem obwiązać nicią bawełnianą do mięsa ( wykałaczki pomagają w bezproblemowym obwiązaniu mięsa). Wyjąć wykałaczki a mięso włożyć do rękawa do pieczenia. Położyć w naczyniu żaroodpornym i wlać na dno około 1/2 szklanki wody i piec w 220 st około 60-70 minut. Na około 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek i zostawić aby mięso z góry się zarumieniło. Wyjąć z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem zdjąć nici. Smacznego!