luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Schab faszerowany z szynkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schab z szynkowara faszerowany szynką

Schab faszerowany z szynkowara Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab faszerowany z szynkowara

 

  • 800 g schabu
  • 150 g szynki (w pasku)
  • śliwki suszone
  • morele suszone

 

  • na marynatę
  • szczypta chili
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do wieprzowiny
  • majeranek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany z szynkowara
Schab opłukać, osuszyć, wewnątrz ostrym i długim nożem wyciąć otwór, otoczyć w wymieszanej marynacie cały schab i pasek od szynki , pasek włożyć do schabu, po obu stronach wepchnąć po jednej stronie suszone śliwki, po drugiej morele, całość otoczyć w przygotowanej posypce,włożyć do woreczka i umieścić w szynkowarze. Odstawić na 24 godziny do lodówki. W garnku zagotować wodę wstawić szynkowar i parzyć w 90 st ok 1,5 godziny. Wyjąc i wstawić do zimnej wody. Wwystudzone wstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.
Schab faszerowany z szynkowara
schab faszerowany otaczamy w posypce i wkładamy do szynkowara