Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Piegowate babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babeczki można również przygotować z owocami

Piegowate babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piegowate babeczki

 

  • jajka -4 szt
  • mąka -22 dag
  • cukier -15 dag
  • margaryna -22 dag
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • gorzka czekolada
  • soda -0,5 łyżeczki
  • LUKIER
  • sok z 1 cytryny,
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Piegowate babeczki
Margarynę pokroić na kawałki,włożyć do miski,dodać cukier utrzeć na puch. Następnie ciągle ucierając dodawać po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać lukrem cytrynowym
Piegowate babeczki
Z przygotowanych składników zostało zrobione ciasto na babeczki
Piegowate babeczki
Ciasto zostało wymieszane z czekoladą i nałożone do papierowych foremek
Piegowate babeczki
Babeczki zostały włożone do nagrzanego piekarnika na 20 minut
Piegowate babeczki
Babeczki zostały upieczone i ostudzone zostaną oblane cytrynowym lukrem