Sposób przygotowania:
Piegowaty sernik na zimno
Kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem i Śnieżką. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Dodajemy do ubitej kremówki i energicznie mieszamy. Zostawiamy 2 łyżki bitej śmietany do dekoracji. Następnie dodajemy porcjami serek homogenizowany - cały czas miksujemy. Rodzynki moczymy we wrzątku. Po 10 minutach odcedzamy i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy łyżką. Na dnie tortownicy układamy biszkopty, na nie wykładamy masę serową. Wierz dekorujemy bitą śmietaną wyciśniętą przez rękaw cukierniczy. Tortownicę wkładamy do lodówki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy kostki czekolady podlane mlekiem. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do rękawa i dekorujemy nasz sernik robiąc piegi. Sernik ponownie wstawiamy do lodówki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć wylewamy ją na sernik. Wstawiamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Sernik najlepszy jest na drugi dzień.
marietta