luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Piegusek z białek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne ciasto z maczkiem do niedzielnej kawusi

Piegusek z białek

Składniki:

Piegusek z białek

 

  • 1,5 szkl białek ok 400 ml
  • 250 g margaryny
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat
  • cukier wanilinowy
  • 1,5 szkl mąki

 

Sposób przygotowania:

Piegusek z białek
Białka ubić na pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić do rozpuszczenia cukru, dodać mak , mąkę proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Wylać ciasto w nasmarowaną blaszkę lub w dwie keksówki. Piec w temp 180 st ok 50 min.

Tagi:

mak