Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Pieguski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieguski wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. i piec 8-10 minut.

Pieguski

Składniki:

Pieguski

 

Sposób przygotowania:

Pieguski
Mąkę wymieszać z cukrem, dodać żółtka, kuleczki czekoladowe oraz wiorki z  masła i margaryny. Zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. Z każdej z nich zrobić wałek o śr. 3 cm. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po wyjeciu ciasto pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec 8-10 minut w 180 st. C.

Tagi:

pieguska