Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Pieguski

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyrabiamy miekkie ciasto jak potrzeba to dodajemy odrobine maki i lepimy male placuszki

Pieguski

Składniki:

Pieguski

 

  • 80 gram miekkiego masla
  • 100gram cukru
  • 1jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • ok.150 gram maki
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 150 gram czekolady w lezkach

Sposób przygotowania:

Pieguski
Urabiamy maslo z cukrami, dodajemy jajko, przesypujemy make przez sitko i laczymy z proszkiem do pieczenia, powoli dodajemy i wszystko wyrabiamy na miekka mase. Na koniec dodajemy czekolade i jeszcze raz wyrabiamy.Lepimy placuszki i pieczemy na specjalnym papierze na wiatraku w ok.150-160 stopniach 15 min.Nawet jak beda sie wam wygladac miekkie po dotknieciu paLcem to i tak wyjmijcie, one stwardnieja po ostygnieciu. MOZECIE DO TEGO SAMEGO PRZEPISU DODAC 2 LYZKI KAKAO GORZKIEGO I ZROBIC CZEKOLADOWE.

Tagi:

czekolada mak