Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieguski 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Piegowate, kruche ciasteczka.

Pieguski 2.

Składniki:

Pieguski 2.

 

  • 180 g masła
  • 180 g cukru
  • 2 jajka
  • 100 g mielonych orzechów włoskich
  • 300 g mąki
  • 125 g czekolady gorzkiej
  • 75 g rodzynek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka aromatu waniliowego
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Pieguski 2.
Czekoladę drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać jajko oraz aromat waniliowy. Dodać stopniowo przesianą mąkę, proszek, sól i mielone orzechy. Rodzynki dodać do masy razem z kawałkami czekolady. Dokładnie połączyć składniki, formować przy pomocy łyżki małe ciasteczka na blaszce z papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 180º C.