WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pieprzowe schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe doprawione trzema rodzajami pieprzu: czarnym, ziołowym i białym. Usmażone w panierce.

Pieprzowe schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieprzowe schabowe

 

Sposób przygotowania:

Pieprzowe schabowe

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Następnie rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.

Każdy kotlet oprószyć sola oraz trzema rodzajami pieprzu: czarnym mielonym, białym i ziołowym. Kotlety odstawić na godzinę do lodówki.

Następnie rozbić jajka i roztrzepać je widelcem. Bułkę tartą wysypać na oddzielny talerz.

Kotlety panierować w jajku a potem w bułce i układać na gorący olej na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor i wykładać na talerz pokryty ręcznikami papierowymi żeby odsączyć z tłuszczu.

Pieprzowe schabowe
Pieprzowe schabowe w trakcie smażenia na patelni
Pieprzowe schabowe
Panierowane kotlety włożone na gorący olej
Pieprzowe schabowe
Pieprzowe schabowe panierowane w jajku i w bułce tartej
Pieprzowe schabowe
Rozbite kotlety przyprawione solą i trzema rodzajami pieprzu

Tagi:

schabowe