Sposób przygotowania:
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Schabowe dokładnie umyć , osuszyć a następnie lekko rozbić.
Jajka roztrzepać, dodać przyprawy.
Tak przygotowanymi rozbełtanymi jajkami zalać schabowe i zostawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane rozkruszyć przez folie wałkiem wymieszać z niewielką ilością mąki.
Kotlety wyjmować z jajka a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Jajka roztrzepać, dodać przyprawy.
Tak przygotowanymi rozbełtanymi jajkami zalać schabowe i zostawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane rozkruszyć przez folie wałkiem wymieszać z niewielką ilością mąki.
Kotlety wyjmować z jajka a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
gusia1000