BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1506]

Schabowe w płatkach kukurydzianych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam kotlety schabowe w smacznych znanych wszystkim płatkach kukurydzianych. Schabowe robi się bardzo szybko, są smaczne i szybko znikają z talerza.

Schabowe w płatkach kukurydzianych  Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Schabowe w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w płatkach kukurydzianych
Schabowe dokładnie umyć , osuszyć a następnie lekko rozbić.

Jajka roztrzepać, dodać przyprawy.

Tak przygotowanymi rozbełtanymi jajkami zalać schabowe i zostawić na 30 minut.

Płatki kukurydziane rozkruszyć przez folie wałkiem wymieszać z niewielką ilością mąki.

Kotlety wyjmować z jajka a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Schabowe rozbijamy tłuczkiem przez folie
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Jajka wbić do szklanki dodać przyprawy i dokładnie rozbełtać
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Rozbełtanymi jajkami zalać rozbite schabowe
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Płatki kukurydziane pokruszyć rozgnieść przez folie wałkiem
Schabowe w płatkach kukurydzianych
W tak przygotowanych płatkach panierujemy schabowe
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Panierowane smażymy na rozgrzanej oliwie
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Podajemy jeszcze ciepłe zaraz po usmażeniu