Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z serem otulone boczkiem
Czosnek kroimy w drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę do czosnku.
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, rozbijamy cienko jak na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem. Na filetach układamy po dwa plasterki sera żółtego (jeden plaster na drugim). Mięso zwijamy starannie w dość ciasne roladki. Każdą roladkę owijamy plastrami boczku, tak, aby plastry nachodziły na siebie dachówkowato.
Mięso przekładamy do natłuszczonej formy do pieczenia. Pieczemy w 190 st. C przez 45 minut - przez pół godziny pod przykryciem, następnie bez przykrycia.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, rozbijamy cienko jak na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem. Na filetach układamy po dwa plasterki sera żółtego (jeden plaster na drugim). Mięso zwijamy starannie w dość ciasne roladki. Każdą roladkę owijamy plastrami boczku, tak, aby plastry nachodziły na siebie dachówkowato.
Mięso przekładamy do natłuszczonej formy do pieczenia. Pieczemy w 190 st. C przez 45 minut - przez pół godziny pod przykryciem, następnie bez przykrycia.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.