Sposób przygotowania:
Schabowe podwójnie panierowane
Schabowe oczyszczamy z tłuszczyku, myjemy i osuszamy. Następnie rozbijamy tłuczkiem.
Schabowe wkładamy do rozbełtanych z przyprawami jajek na 15 minut.
Wyjmujemy, panierujemy w bułce tartej, ponownie wkładamy do jajka i ponownie do bułki tartej.
Tak przygotowane schabowe smażymy na tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Schabowe wkładamy do rozbełtanych z przyprawami jajek na 15 minut.
Wyjmujemy, panierujemy w bułce tartej, ponownie wkładamy do jajka i ponownie do bułki tartej.
Tak przygotowane schabowe smażymy na tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuje;)