BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1347]

Schabowe podwójnie panierowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smaczne ,proste i szybkie schabowe podwójnie panierowane. Schabowe takie smakują wyśmienicie i szybko znikają z talerza. Ich panierka jest chrupiąca a mięsko kruche i soczyste.

Schabowe podwójnie panierowane Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowe podwójnie panierowane

 

Sposób przygotowania:

Schabowe podwójnie panierowane
Schabowe oczyszczamy z tłuszczyku, myjemy i osuszamy. Następnie rozbijamy tłuczkiem.

Schabowe wkładamy do rozbełtanych z przyprawami jajek na 15 minut.

Wyjmujemy, panierujemy w bułce tartej, ponownie wkładamy do jajka i ponownie do bułki tartej.

Tak przygotowane schabowe smażymy na tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.

Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Schabowe podwójnie panierowane
Schabowe po oczyszczeniu,opłukaniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem
Schabowe podwójnie panierowane
Schabowe włożyć do rozbełtanych jajek z dodatkiem przypraw
Schabowe podwójnie panierowane
Następnie wyjąć i panierować w bułce tartej
Schabowe podwójnie panierowane
Ponownie włożyć do rozbełtanego jajka i panierować w bułce tartej
Schabowe podwójnie panierowane
Smażyć na oleju z każdej strony