paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schabowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne tradycyjnie panierowane i smażone schabowe podane z ketchupem oraz pieczarkami, cebulką i natką pietruszki.

Schabowe z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z pieczarkami
Schabowe wyklepać, przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na patelni z obu stron. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, cebulę obrać i również pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.

Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać do nich cebulkę i przyprawy do smaku. Natkę wymieszać z pieczarkami i cebulką. farsz kłaść na posmarowane ketchupem schabowe.

Podawać na ciepło.
Schabowe z pieczarkami
Schabowe wyklepać, przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na patelni z obu stron.
Schabowe z pieczarkami
Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać do nich cebulkę i przyprawy do smaku.
Schabowe z pieczarkami
Natkę wymieszać z pieczarkami i cebulką. farsz kłaść na posmarowane ketchupem schabowe
Schabowe z pieczarkami
Usmażone schabowe posmarować od góry ketchupem,